Een snellere manier om pdf-documenten op te splitsen

Sinds kort ondersteunen we een tweede methode om pdf-documenten op te splitsen in de aan- en verkooppostbussen.

Naast de vertrouwde methode waarin facturen één per één worden geselecteerd en doorgestuurd voor verwerking; is er nu ook een “bulk” methode beschikbaar waarmee je sneller en gemakkelijker grote bestanden kan opsplitsen.

Hoe werkt deze nieuwe manier?

  • Stap 1: Selecteer de actie om documenten te splitsen

Dit doe je door binnen één van de postbussen te klikken op het [Document opsplitsen]-icoontje rechts onder de Acties van het betreffende bestand:

  • Stap 2: Op de opsplitsen pagina: kies de methode “Bulk”

Selecteer de spits-methode “Bulk”. De geselecteerde methode kleurt donkerblauw.

Opgelet: in uitzonderlijke gevallen, wanneer er voor uw dossier meerdere dagboeken gedefinieerd werden, is de Bulk-methode niet beschikbaar. In dat geval dient u de documenten individueel aan te duiden en te versturen.

  • Stap 3: Duid de eerste pagina aan van elke factuur

Dit kan je doen op twee manieren.

  1. De eerste manier is door simpelweg op de eerste pagina van elke afzonderlijke factuur te klikken. De (eerste) pagina’s die je aanklikt worden telkens groen omkaderd. Pagina’s die je niét aanklikt behoren dus bij de voorgaande factuur en blijven wit omkaderd.
  2. Wanneer de meeste facturen in het document slechts één pagina bevatten, zal de tweede manier sneller zijn: je klikt in dat geval op “Alles selecteren” en alle pagina’s worden tegelijkertijd als eerste pagina geselecteerd en groen omkaderd. Nu dien je enkel nog die pagina’s aan te klikken die geen aparte factuur vormen, en dus bij de voorgaande factuur horen. Deze pagina’s worden opnieuw wit omkaderd.

Je kan in deze stap ook pagina’s van plaats verslepen of gebruik maken van de icoontjes om pagina’s te roteren of te verwijderen.

Het eindresultaat van deze stap kan er als volgt uitzien:

Er werden dus drie aparte facturen geselecteerd, en de tweede factuur (Doc 2) bestaat uit twee pagina’s (1/2 en 2/2).

We zijn nu klaar voor de laatste stap.

  • Stap 4: Verzend de opgesplitste facturen voor verwerking

Wanneer alle eerste pagina’s correct zijn aangeduid, kunnen de documenten verstuurd worden voor verwerking. Dit kan gebeuren door bovenaan het scherm op de “Verzenden”-knop te klikken.

Het document zal nu opgesplitst worden in meerdere facturen volgens de aangebrachte selectie. Vervolgens wordt elke factuur afzonderlijk doorgestuurd en klaargezet voor verdere verwerking.