Geef je klant zicht op zijn bankrekeningen via het menu ‘Financieel’

Wanneer de financiële dagboeken binnen een dossier zeer regelmatig bijgewerkt worden (op basis van CODA), kan het interessant zijn om (een selectie van) de bankrekeningen zichtbaar te maken voor de klant in het KMO-portaal.

Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Vink de optie <Activeer menu Financieel> aan binnen de lijst van Dossierinstellingen – Algemeen van het betreffende dossier:

menu-financieel-activeren

2. Selecteer <Financiële dagboeken> in de Configuratie-parameters van het betreffende dossier.

financiele-dagboeken

3. In een overzicht worden vervolgens alle financiële dagboeken getoond die gesynchroniseerd worden met de boekhoudsoftware.

Opgelet: Enkel de dagboeken/rekeningen waarvoor een IBAN nummer werd teruggevonden kunnen geselecteerd worden en opengesteld voor de klant.

financiele-dagboeken-selecteren

4. In de kolom ‘Zichtbaar’ worden tenslotte de rekeningen aangevinkt die u wil openstellen voor de klant.

– U kan de volgorde bepalen van elke rekening die opgenomen wordt in het menu <Financieel> met behulp van de kolom ‘Positie’.

– De belangrijkste zichtrekening worden typisch bovenaan geplaatst (positie 1).

– Rekeningen die niet selecteerbaar zijn, worden aangegeven met de indicatie ‘Geen IBAN‘.

5. Indien de CODA van de betreffende rekening door CodaBox wordt verstrekt en uw kantoor werd geactiveerd op de CodaBox API, kunnen de transacties reeds aanwezig in de financiële dagboeken, aangevuld worden met de recentste transacties uit CodaBox.

Op die manier krijgt de klant in zijn KMO-portaal een zeer up-to-date zicht op de stand van zijn rekening(en) en de meest recente transacties.

 

6. Als resultaat van voorgaande acties wordt het menu <Financieel> in het KMO-portaal geactiveerd voor de klant en worden de geselecteerde rekeningen in de aangegeven volgorde getoond.

menu-financieel-in-kmo-portaal

Geef een reactie